Print this page
Wednesday, 02 June 2021 13:38

„Örökbe fogadok egy ovit”

Diákönkormányzatunk kezdeményezésének köszönhetően iskolánk csatlakozott az „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalomhoz, ami a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények országos támogatási programja. 2019 őszén indult el, amely immár országos ismertségnek örvend.

A program célja az integráció támogatása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása, és a társadalom érzékenyítése a témában.

A regisztrációt követően a rendszer ajánlása alapján iskolánk az ónodi Biztos Kezdet Gyermekház számára juttathatott el adományokat. A járványhelyzet miatt a találkozásra csak május végén kerülhetett sor, amit már mindannyian nagyon vártunk. Nagyon kedvesen, örömmel fogadtak minket. Betekintést nyerhettünk az intézményben végzett odaadó munkába, találkozhattunk a gyerekekkel.

A találkozó alkalmával felmerült a további együttműködés lehetősége is, mely szerint tanulóinkat szívesen fogadják majd közösségi szolgálat letöltésére, illetve megrendezésre kerül majd egy Egészségnap, ahol szívesen fogadják iskolánk tanulóinak a segítségét.

A DÖK felajánlásából vásároltunk játékokat, tanszereket. A kollégák és a diákok tisztító-, és tisztasági szereket vásároltak, illetve adományoztak a gyermekház számára. Mindenkinek nagyon köszönjük a kezdeményezésben való együttműködését.

 Az ajándékok nagyon jó helyre kerültek, nagy segítséget és sok örömöt okoznak majd a gyermekeknek, melyeket Gyermeknapi ünnepségükön kapják meg. 

1.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg