Főoldal

Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum 

3529 Miskolc, Szigethy Mihály u. 8.

OM : 203391, telephelykód : 001

Levelezési címünk: 3515 Miskolc-Egyetemváros Pf.: 1

Telefon:(46)555-376,508-095 Fax: 507-980

Információ: mail@ferenczi.hu

Felnőttképzési nyilvántatási szám: 05/0100/04 

Nyitvatartási idő:

H-P 6:00-18:00

Ügyfélfogadási rend:

Kedd 7:30-15:30

Csütörtök 7:30-15:30

Tanítási szünetekben

Nyitvatartási idő:

H-P 7:00-16:00

Ügyfélfogadási rend:

Szerda 8:00-12:00

Elérhetőségeink

Tanulmányok

Beiskolázás, felvételi, érettségi, szakképzés, felnőttképzés, továbbképzés?
Minden, amit tudnod kell.
Tovább olvasom...

Dokumentumok

Jelentkezési lapok, nyilatkozatok, igazolások, kérelmek, egyebek.
Tovább olvasom...

Elérhetőségek

E-mail, posta, térkép, facebook..
Tovább olvasom...

FONTOS INFORMÁCIÓK

Monday, 04 October 2021 10:23

Megyei Ifjúsági Tanács

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete sikeresen elnyerte a TOP-5.3.2-17- BO1-2020-00001 kódszámú, Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projekt egyes elemeinek megvalósításának lehetőségét, melyben a projektgazda a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat.

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete keres olyan 16-22 év közötti fiatalokat, akik elkötelezetten érdeklődnek az ifjúságpolitika iránt, szívesen lennének tagjai a frissen alakuló B.-A.-Z. Megyei Ifjúsági Tanácsnak. Cél, hogy a fiatalok erősítsék és népszerűsítsék kortársaik körében a megyei identitástudatot, illetve ötleteikkel, észrevételeikkel támogassák a megye ifjúságpolitikai törekvéseit, valamint az újonnan felállításra kerülő stratégiáit.

A programba 16-22 év közötti fiatalok kerülnek, így az egyetemisták alsóbb évfolyamain tanuló hallgatók is a célcsoport részei. A tanácsban egy-egy sikeres középiskolai DÖK elnök, vagy az egyetemeken aktív HÖK tisztségviselő is fontos szerepet tud betölteni.

Alapvetően olyan proaktív fiatalok elérése a cél, akik tevőlegesen, szervezett keretek között, egy újonnan megalakult csapat tagjaként vállalják, hogy innovatív módon, saját ötleteik mentén elindulva kezdenek együtt dolgozni, hogy kortársaikban erősödjön a megyei identitástudat, illetve, hogy minél több fiatal számára legyen perspektíva a megyében maradás, a tanulás és az alkotás lehetősége. 

Kiemelt célcsoport a már esetlegesen aktív társadalmi szerepben mozgó 11. osztályos diákok, illetve akik érdeklődnek a társadalomtudomány területei iránt, esetleg ezen irányban tervezik a továbbtanulást. Elvárás, hogy a jelentkező nyitott, érdeklődő, jól kommunikáló, aktív fiatal legyen, aki szívesen részt vesz a tanács létrehozásában.

A leendő tanácstagok feladatai, hogy konkrét jelzésekkel és javaslatokkal éljenek a felnőtt társadalmi szervezetek felé az ifjúságot érintő legfontosabb témakörökben, felvessék az őket érintő problémákat, megfogalmazzák igényeiket és elképzeléseiket. 

A jelentkezéshez egy jelentkezési lapot és egy motivációs levelet kell kitölteni, melynek mintáját a jelentkezőknek kézbesítjük.

A jelentkezőket október 11-én, Miskolcon, a Megyeházán (Miskolc, Városház tér 1.) szervezett Castingon választják ki az erre kijelölt szakemberek, majd ezt követően a tanácsba bekerülő fiataloknak még az ősszel egy kétnapos tréningen kell részt venniük a közös munka megkezdésének érdekében.

A tanács későbbi működésének biztosítása érdekében havi egy alkalommal személyes találkozó is lesz a Megyeházán, de a tanácstagok online formában folyamatosan konzultálnak majd annak érdekében, hogy közösen létrehozzák a különböző tagozatokat (pl. smart city, sport, oktatási, művészeti, klíma, nemzetközi kapcsolatok). A frissen alakult tanács választja majd meg a saját tisztségviselőit.    

Kérem, hogy amennyiben az Önök szervezetének, intézményének diákjai/fiataljai között is lenne olyan, aki szívesen jelentkezne, azt jelezzék! Természetesen több érdeklődőt is módunkban áll bevonni a kiválasztási folyamatba. 

Segítségüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

                                                      

                                         Laták Kamilla, megyei koordinátor sk.

Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete

kozszolgmivk badgesmartisiwsanyasag56749351 2446849471991768 1401098686498340864 ndiakig