foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

A művészet élni segít

Költőelődök megidézése a Ferencziben

„Szállj költemény, szólj költemény

mindenkihez külön-külön,

hogy élünk ám és van remény, -

van idő, csipjük csak fülön.”

(József Attila)

 

A Magyar Költészet Napja alkalmából 2019.04.11-én a Ferenczi megrendezte hagyományos városi József Attila – szavalóversenyét. A rendezvény kezdeményezője 2011-ben Drotálné Tóth Ágnes tanárnő volt, Zsúdel Antónia Orsolya igazgatónő azóta is támogatja ezt a szép hagyományt.

A verseny kétfordulós, kötelező műve az idén József Attila Ady emlékezete c. verse, a szabadon választott alkotás témája pedig valamely költőelőd megidézése volt. Így hallhattunk például Csokonai stílusában írt verset, de fölidéztük Thomas Mann szellemiségét is. A város középiskoláiból 11 tehetséges diák vett részt a jó hangulatú rendezvényen, amelyet idén Tóth Éva tanárnő és Vojtonovszki Gábor tanár úr szervezett. A köszöntőben Tóth Éva tanárnő a fönti József Attila – idézet kapcsán osztotta meg felkészítő tanári élményeit arról, hogy egyes tanítványaiban már középiskolás korukra megérlelődik a gondolat, hogy a művészet segít élni, túllendülni a nehézségeken. Ezután Puskás Martin, a Ferenczi legeredményesebb versmondója, a tavalyi verseny győztese adta elő Ady Krisztus-kereszt az erdőn c. költeményét, előadását később a zsűri elnöke is figyelemre méltónak találta.

A zsűri elnöki feladatot Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari – díjas operettprimadonnája, rendezője, ének- és drámapedagógusa vállalta, a zsűri további tagjai voltak: Lődár Ildikó, a Miskolci SzC Baross Gábor Szakgimnáziumának mesterpedagógus magyartanára, szaktanácsadó, és Szegedi Judit Katalin, Miskolci SzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumának szakmai igazgató-helyettese, címzetes főiskolai docens, a Magyar Ápolási Egyesület B. – A. – Z. megyei elnöke, a verseny zsűrijének kezdetektől állandó tagja.

 Az eredményhirdetést mindenki izgatottan várta:

 az I. helyezést Vass Virág Fruzsina, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium diákja (felkészítő tanára: Vályné Gál Csilla),

a II. helyezést Vadászi József, a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma tanulója (felkészítő tanára: Kósáné Sándor Mária),

a III. helyezést Vélin Gábor, a Herman Ottó Gimnázium diákja érte el (felkészítő tanára: Kiss Zoltán).

Iskolánkat Vígh Petra képviselte a versenyen (felkészítő tanára: Tóth Éva), aki középmezőnyben végzett.

A verseny díjazását a Magyar Vöröskereszt B. – A. – Z. megyei szervezete támogatta, a vendéglátást a Ferenczi Diákönkormányzata biztosította. Köszönjük a támogatást!

 

Tóth Éva

magyartanár

 

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.