foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 206 vendég és 0 tag böngészi

Kossuth Zsuzsanna emlékhely ünnepélyes átadása

 Az ország első főápolónője előtt tisztelegve iskolánk emlékpontot hozott létre, melyet a Kossuth Zsuzsanna emlékév részeként avattunk fel.

A BOON.HU fényképei

Igazgatónőnk ünnepi beszéde

Sok szeretettel köszöntöm ünnepségünkön megjelent minden kedves vendégünket.

Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm,   Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszonyt, Tátrai István MSZC főigazgató urat, Radomszki Lászlóné asszonyt, a  Megyei Gyermekjóléti Szolgáltató Központ igazgatóját,   Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna Miskolci Egyetem tanulmányi rektor helyettes asszonyt, dr. Rucska Andrea egyetemi docens asszonyt,   Grúbert Roland  urat a Magyar Vöröskereszt  Borsod megyei igazgatóját, Lukács Lászlónét a  Magyar Ápolási Egyesület Borsod megyei vezetőjét, Árvay Hilda és  Nyilas Judit ápolási igazgató asszonyokat, a Magyar Ápolási Egyesület Szakoktatói szekciójának résztvevőit, és végül de nem utolsó sorban Titeket kedves kollégák és diákok.

A mai napon Kossuth Zsuzsannára emlékezünk.  Azért jelentős esemény ez számunkra, mert Kossuth Zsuzsanna volt  Magyarország első főápolónője, akinek hazaszeretete, tettvágya, életútja zsinórmértéként szolgál, a ma embere a ma ápolója számára. Önfeláldozó tevékenységre, hivatásra, a betegek ápolására vállalkozott a szabadságharc idején. Éjjel-nappal dolgozott járta az országot, új szükség kórházakat hozott létre. A sebesültek ellátása mellett, még önkéntes ápolásra is jelentkezett.

 Ápolási rendszereket dolgozott ki, végsőkig kitartott az önként vállalt hivatása mellett.

 A bukás után számos megpróbáltatást követően emigrációba kényszerült, a sok küzdelem aláásta egészségét és 37 évesen New Yorkban halt meg. Száműzetésében írott sorai őszinte vallomásként hatnak küzdelmes élete céljairól így ir: „Boldog voltam, ha egy könnyet letörölhettem, ha egy nyomorúságos szív terhén könnyíthettem.” Kossuth Zsuzsanna Magyarország első országos főápolónőjének hazaszeretete, erkölcsi tartása, önzetlensége, szellemi öröksége, példaértékű a mai kor számára.

 A Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából Kossuth Zsuzsanna – emlékévet hirdetett és ezt 2017. február 17-én, Budapesten, a Duna Palotában megrendezett ünnepségen jelentették be hivatalosan. Az emlékév alkalmából országos rendezvénysorozatot hirdetett meg az Egyesület a különböző egészségügyi és oktatási intézmények számára. Pályázatokat, versenyeket hirdetnek, konferenciákat, ünnepségeket rendeznek, a városi – megyei önkormányzatok emlékparkokat, emlékhelyeket hoznak létre.

Az egyesület célja, hogy az 1848/49-es magyar szabadságharc főápolónőjének, egyben az első országos főápolónőnek méltó emléket állítson életműve megismertetésével, másrészt ráirányítsa a figyelmet a magyar ápolásügy helyzetére, az ápolókkal szemben támasztott követelményekre és az ápolás minőségének jelentőségére.

Ehhez a rendezvénysorozathoz kapcsolódott iskolánk, amikor tanulóink a Magyar Ápolási Egyesület és a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara által meghirdetett pályázatokra nyújtottak/nyújtanak be pályaműveket. Akkor is, amikor ötletes és látványos kiállítást készítettünk február 17-ére.

Az emlékév rendezvénysorozatának részesei vagyunk ma is, amikor iskolánk otthont adott a Magyar Ápolási Egyesület Szakoktatói konferenciájának és most ünnepélyes keretek között Kossuth Zsuzsanna – emlékkiállítást avatunk.

Legyetek büszkék arra, hogy ebben az intézményben tanulhattok, ahol Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségét megőrizve készültettek az ápolói és más egészségügyi hivatásra.

Arra kérlek Titeket, hogy őrizzük közösen az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő nagyasszonyának, Kossuth Zsuzsannának szellemi hagyatékát és azt a mindennapi betegellátás során alkalmazzátok hivatásotokban.

 

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.